Pages

marți, 5 aprilie 2011

O rugaminte!

In primul rand, cui nu-i convine aceasta postare este rugat(a) sa treaca peste. In al doilea rand, voiam sa va rog ceva.

Daca printre cititoarele blogului meu se afla iubitoare de animale care sunt din Bucuresti, sau pot ajunge acolo, v-as ruga, daca vreti, sa fiti prezenti la mitingul de azi pentru animalute.

Cred ca toata lumea stie povestea ca se vrea din nou adoptata legea eutanasierii. Si ati vazut si voi ce masacre au fost pe timpul actualului presedinte Basescu.

Asadar, daca nu sunteti de acord cu asa ceva si alegeti VIATA (cum este sloganul miscarii) v-as ruga, cine poate, sa fie acolo!

Din pacate eu sunt prea departe si in plus si la lucru.

Va multumesc frumos!

P.S: Sa stiti de pe acum ca nu voi aproba niciun comentariu rautacios la adresa cainilor vagabonzi. Cine ma stie, cunoaste ca sunt o mare iubitoare de animale si ca nu suport rahaturi (scuzati limbajul!) de-astea.
Va multumesc!

4 comentarii:

Alexandra spunea...

offf, mi-ar fi placut sa pot ajunge si eu

Anonim spunea...

Nu vreau sa fiu rautacioasa (iti citesc blog-urile de ceva timp si sa stii ca te admir!), dar... problema cainilor vagabonzi trebuie transata cumva, inainte sa se ajunga la tragedii cum s-a intamplat cu femeia aceea omorata in Bucuresti. Nu sunt din Bucuresti, sunt dintr-un oras mai mic unde problema cu cainii este atat de grava incat in unele zone din oras (parcuri, parcari, chiar si in jurul spitalului) s-au format haite de cainii care sunt extrem de agresivi. O parte din acesti acesti caini au fost prinsi la un moment dat si (zice-se) castrati si inregistrati... si apoi eliberati din nou pe strazi. Asta nu a ajutat. Oamenii sunt intr-un pericol foarte real, adaposturi nu exista deoarece bugetul local este si asa prea putin pentru tot ce trebuie facut... Oricum, ce vreau sa spun cu atatea povestiri este ca legea eutanasiei isi are si ea rostul ei, daca este aplicata in situatii extreme cum este cea din orasul meu (ca sa fac apel la o experienta proprie, in parcarea in care imi tin masina, in spatele blocului, este o haita de 5,6 caini care uneori nu ma lasa sa ma apropii de masina dimineata cand plec la lucru si trebuie sa-l chem pe sotul meu sa ii goneasca, dar si lui ii este frica!) Asa ca... daca nu eutanasie... ce sa facem? Sa suferim noi (adica oamenii) in schimb?
--Mihaela Radu

Unknown spunea...

@Mihaela: In primul rand, iti multumesc frumos ca imi citesti blogurile. In al doilea rand, nu esti rautacioasa deloc! Ma bucur ca ti-ai exprimat parerea intr-un mod elegant nu cum o fac majoritatea din ziua de azi si cred ca stii si tu la ce fel de pareri ma refer.

Deci, eu sunt de acord cu tine si am precizat-o si de mai multe ori in diferite discutii, cu eutanasierea as fi si eu ok daca as stii ca se aplica intr-un mod corect! Adica prin injectie letala; mai intai sa ii adoarma si apoi injectia respectiva.

Sunt intr-adevar unii dintre ei care nu mai au vindec si asta din cauza mediului in care traiesc. Nu mai intru aici in detalii.

Cat despre partea cu bugetul local, da-mi voie sa te contrazic un pic.

Bani intotdeauna sunt si vor fi la bugetele locale numai ca, aminteste-ti ce fel de politicieni avem in tara asta.

Adaposturi ar putea fi facute la cati bani spun ei ca cheltuiesc cu ecarisajele.

Numai ca stii care-i problema aici si de ce se plang ei de bani? Pentru ca banii astia in loc sa se duca pe cele necesare pentru ingrijirea cainilor se duc ba in buzunarul celui de la ecarisaj, ba in buzunarul primarului. E o afacere intreaga in jurul cainilor.

Hai sa iti dau un exemplu. Pentru un caine, se aloca 5.5 lei pe zi asta venind 165 de lei pe luna pentru intretinerea cainelui. Un sac de 10 kg la un Carrefour sau Cora costa intre 20-25 de lei. Un singur caine din sacul ala mananca pe putin 2 saptamani din el (iti spun pentru ca am maidanez la tara si stiu cum e). Deci 25x2 saci pe luna vin 50 de lei. Restul de 115 unde sunt? Nu ti-ar fi de astia 115, duca-se unde o fi, dar macar de 50 de lei sa ia intr-adevar mancare, ceea ce nici asta nu fac! Astfel cum iti explici ca saracii de ei se mananca intre ei de foame?

Bine de fapt la noi se face asa: se cumpara mancarea pe acte cu o suma exorbitanta, cand de fapt ea costa mult mai putin si nu se da cainilor din adaposturi ci se vinde la cunostiinte. Caz vazut cu ochii mei. De fapt nici vandut, dat pe GRATIS!

Asadar, din pacate, vina nu este a cainilor, e a autoritatilor, la fel cum sunt de vina si in multe alte chestii din tara asta, dar aici deja intru in alta sfera.

Deci chestia cu adaposturile s-ar putea face, dar nu se vrea!

Cum iti explici faptul ca il Belgia sau in Franta aceasta chestie merge si la noi, nu? Oare pentru ca acolo coruptia nu e asa de mare si gradul de civilizatie e altul?

Eu nu vreau sa pun mai presus omul decat animalul sau animalul decat omul. Eu vreau sa fie egalitate pentru orice fel de vietate!

Merci inca o data ca imi citesti blogurile.

Te pup!

Georgiana spunea...

Am vazut abia acum postarea ta, dar am fost acolo! :) Au venit multi oameni si m-am bucurat tare mult sa vad ca multora le pasa. Din pacate am inteles ca s-a votat prostia aia care permite primariilor sa administreze problema cum vor. Nu comentez acum, caci imi trece somnul de nervi si scarba.
Si eu ador animalele si e adevarat ca nenorocitii astia mint in legatura cu costurile de intretinere. Mama are in grija 40 de caini si cumpara de la diverse firme carne si orez la preturi sub 1 leu per kg, de nu ti-ar veni sa crezi! E absurd si o mare minciuna sa pretinzi ca e scump sa oferi unui animal macar hrana si apa... eu nu am putut merge niciodata la hingheri(ca innebuneam) dar mama s-a dus si a vazut caini care se omorau si mancau intre ei de foame. Nici macar APA nu li se da.

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Protected by Copyscape Web Copyright Protection Software